Way of life

Alysha heeft zichzelf inmiddels een nieuw voedingspatroon aangeleerd. Lees hieronder haar verhaal!

(Foto zie homepage)

 

Afgelopen juni ben ik begonnen bij Voedingspraktijk De Apatiet. Mijn hele leven ben ik al bezig met mijn gewicht en afvallen.

Ik heb dus ook meerdere diëten gedaan. 

Ik kende Miranda al van korfbal en hoorde goede verhalen over haar aanpak. Vanaf het begin had ik het idee om bij haar te beginnen en in juni 2016 was het zover. 

 

Eigenlijk ging het afvallen voor mijn gevoel redelijk makkelijk. Natuurlijk moest ik keuzen maken, maar ik kreeg er veel voor terug. 

Wat ik zo fijn vind aan de aanpak van Miranda is de combinatie van structuur en vrijheid. Je krijgt een vast voedingsplan, je weet dus precies hoeveel je ergens van mag eten en wanneer. Maar je krijgt hierin ook keuze. Als er bijv. graan op het menu staat, mag je kiezen tussen o.a. rijst, wraps, pasta, aardappelen en peulvruchten. Het is dus niet zo dat je rijst moet eten, terwijl je daar helemaal geen zin in hebt. 

Het verschil dat ik heel snel zag, is dat ik de gewone maaltijden meer ging waarderen. Een lunch vond ik eerder nooit echt interessant, maar nu kan ik daar echt zin in hebben. 

Mijn tip os om lekkere dingen te eten. Zo haal ik brood bij de bakker, noten op de markt en fruit wat ik écht lekker vind, in plaats van altijd maar een appel of peer. 

 

Inmiddels zijn we meer dan een half jaar verder na mijn start bij Voedingspraktijk De Apatiet. De teller staat nu op -26,6 kilo. Om mijn doel te bereiken wil ik nog minstens 10 kilo afvallen. 

Als ik terugkijk zie ik zeker ook dagen/weken waarbij het voor mijn gevoel minder goed ging. Hier kan ik zelf heel erg van balen.

De begeleiding van Miranda hierin is super. Je merkt echt dat zij zelf ook veel afgevallen is en daardoor kan je problemen goed met haar bespreken. Over het algemeen voel ik me lekker, ik zit beter in mijn vel en heb meer controle over mijn eetgedrag.

Ik heb dus ook het volste vertrouwen dat ik mijn doel ga halen!

 


 

 

WAY OF LIFE

 

Een ongezonde leefstijl kan op termijn leiden tot overgewicht. Bij overgewicht leef je minder lang in goede gezondheid en dit verhoogt het risico op aandoeningen als:

 

  • Diabetes type 2
  • Hart- en vaatziekten
  • Hoge bloeddruk
  • Sommige vormen van kanker
  • Galziekten
  • Gewrichtsaandoeningen

 

Voeding is de basis van ons bestaan en onze gezondheid. Je kunt jouw voedingspatroon al verbeteren met kleine aanpassingen. Gezonde voeding en voldoende bewegen zijn hierbij erg belangrijk. Graag wil ik je helpen bij het aanleren van een gezond voedingspatroon en afvallen.